RKS RS3 Pro Elektrikli Bisiklet İncelemesi

*Resimleri tıklayarak büyük boyutlu olarak görüntüleyebilirsiniz...

Arkadaşlar merhaba bugün size RKS RS3 Pro dan bahsetmek istiyorum.

RKS RS3 Pro 'yu test etme fırsatım olduğu için sizlere detaylı bilgi vermek beni mutlu ediyor.

Öncelikle ürünü aldığınızda kurulum yaptırdığınız yerden uygunluk belgesini talep etmeyi unutmayın. Çünkü artık resmi olarak polisler sizden bunu talep edebiliyor. Eğer yanınızda yoksa ceza yiyebilirsiniz.

Sözü çok uzatmadan detaylı özellikleri ve kendi yaşadığım deneyimler ile sizleri baş başa bırakmak istiyorum. İyi okumalar.


{getToc} $title={İçerik Tablosu}


RKS RS3 Pro Elektrikli Bisiklet Genel Özellikleri

 Motor Gücü: 36 Volt 250 Watt RKS Motor

Azami Destek Hızı: 25 Km/h

Maksimum Menzil: 35-45 Km

Batarya: Hupo 36V 10Ah Lityum-İyon Batarya

Şarj Süresi: 4-6 Saat

Sele: Jel sele

Ekran Göstergesi: LCD Display

Taşıma Kapasitesi: 127 kg’a kadar

Vites Attırıcı: Shimano 7 Vites

Frenler: YX-DB06 Çelik Disk / Disk

Ön Süspansiyon: Çatal Süspansiyon (Kilitlenebilir)

Lastik: CST BFT 20*4 inch

Net Ağırlık: 27 kg

RKS RS3 Pro Elektrikli Bisiklet Detaylı İnceleme

Sele

Seleden bahsetmek gerekirse, orijinal selesiyle çok rahat edebileceğinizi düşünmüyorum.

Zira biraz sert ve altında yay yok. Bu yüzden bütün darbeler direkt size geliyor. Güzel bir seleyle değiştirirseniz mutlu olacağınıza inanıyorum 

Motor

Motorundan devam edecek olursak, standart RKS 250 watt ‘lık bir motor bizi karşılıyor. Bu motor pik kuvvette ortalama 560-580w arasında bir güç elde ediyor. Bu da başlangıç sürücüleri için yeterli olacaktır. Zira bu bir elektrikli motor değil elektrikli bisiklet (Özel yazılımla 1000-1500 watt ‘lara kadar çıkılabiliyor.).

 

Batarya

Bataryaya gelecek olursak Hupo 36 volt 10 amperlik bir batarya bizi karşılıyor. Eğer seçme şansınız var ise mutlaka Samsung bataryalı olanı alın. Bu bataryanın hem iyi hem kötü yanları mevcut. İyi yanlarına gelirsek şehir içi kısa turları rahatlıkla tamamlatacak, kolay kolay yolda bırakmayacak bir batarya ve sökülüp takılabilmesi, bisikleti kömürlük gibi bir yere park edip evinde şarj etmek isteyenler için bulunmaz bir kaftan diyebilirim. Zira gövde içi akü olan bisikletlerde katlayıp bataryayı sökmek gerçekten zulüm oluyor. 

Eksi yanlarına gelirsek bataryanın dışarıda olması ne kadar düzgün yapıda olsa da ani bastıran bir yağmurdan muhakkak ki zarar görecektir. Aynı zamanda bataryası dışarıda olduğundan dolayı ve siyah renge sahip olduğu için batarya, güneşi üzerine çekip ısınıp batarya performansını ve ömrünü etkileyeceğini düşünüyorum. Son olarak batarya üzerindeyken taşımaya kalkarsanız batarya arkada olduğu için ağırlık arkada toplanıyor ve taşırken biraz dengesiz oluyor.


Gösterge Paneli

RKS RS3 Pro ekran göstergesi olarak standart LCD ekran tiplerinden kullanmaktadır. Ekran ayarları için aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

 Vites

Vites, çoğu RKS modellerinde olduğu gibi RKS RS3 Pro ‘da üst attırıcı Shimano 7 vites, alt tarafta ise isimsiz bir marka, genelde pek problem olmuyor ama belli bir kullanımdan sonra bir bisikletçiye uğrayıp ayar yaptırmanız genelde yeterli olacaktır.

Jant

Jantlar, kalın alüminyum telli ve diğer jantlara göre bir nebze ağır olmasına rağmen sağladığı sağlamlık bence o dezavantajı büyük avantaja çeviriyor. Görünüş olarak gerçekten şahane duruyor.

 

Lastik

Lastikler, Fat Bıke ‘larda olduğu gibi görsel şölen yasatıyor insana. Tutuş konusuna gelirsek tahmin edeceğiniz gibi dişli bir yapısı olduğundan arazilerde, kumsallarda gayet güzel, kuru asfalta da gayet yeterli performansı var ama ıslak zeminde yol bisikletlerinden biraz daha geride kaldığını söyleyebilirim. Bana göre en büyük dezavantajı, çok ses çıkartıyorlar dişleri yüzünden.

 


Fren

Frenleri gerçekten kötü. Hemen hidrolik frene çevirmenizi tavsiye ederim. Aksi halde 1-2 haftada bir bisikletçiye gitmeniz gerekiyor. Ve gitseniz de hidrolikteki tutuşun yarısını bile alamıyorsunuz.



 RKS RS3 Pro Hakkında Tavsiyeler

Bu bisikleti alınca yapmanızı tavsiye ettiğim birkaç şey var. Bunlardan ilki güzel kornası olan, aydınlatması iyi olan bir fener almanız. Eğer kornası iyi değilse yaptığınız uyarı kornası arabalar tarafından duyulmuyor. İkinci olarak kesinlikle yapılması gereken frenlerin değişmesi, hidrolik freni kullanmaya başlayınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Son olarak koruyucu ekipmanınızı unutmayın, özellikle de kaskınızı.

Bu bisiklet fiyat performans bisikleti, uçup-kaçmalı bir şey değil. Özel yazılımla çok güzel hızlara çıksa da sağlığınız açısından dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

RKS RS3 Pro Fiyatı

RKS RS3 Pro 'nun Güncel fiyatı 13.000 TL ile 15.350 TL arasında değişmektedir. Fiyatların Türkiye şartlarında sürekli değişeceğini de unutmamak gerekir. 

Forum 'a üye olarak yaşadığınız problemleri, destek ihtiyacınızı veya önerilerinizi dile getirebilirsiniz. Ailemizi birlikte büyütelim...

🔔Telegram ; https://t.me/bilgibnks
🔔İnstagram ;  https://instagram.com/bilgibankasi1071?igshid=YmMyMTA2M2Y= 🔔Facebook  https://www.facebook.com/profile.php?id=100086650056702 🔔Elektrikli Bisiklet, Bisiklet ve Diğer Elektrikli Araçlar ile ilgili her şey İçin Sitemiz; https://www.cleandrives.net 🛑 Elektrikli Bisiklet Arıza,Onarım ve Güçlendirme 🛑 🚹 Muharrem Bey ile iletişime geçebilirsiniz. ☎️ 05307768311 / WhatsApp Hattı 🟢Hızlandırma 🔵Batarya Tamiri ⚫Motor Tamiri ⚪Sürücü Kart Tamiri 🟠Menzil Yükseltme

Yorum Gönder

Yorumunuz bizim için değerlidir...

Daha yeni Daha eski