*Resimleri tıklayarak büyük boyutlu olarak görüntüleyebilirsiniz... |
Örneğin sıcak bir bölge de yaşıyorsanız veya aracınızı kışın kullanmayacaksanız yüz maskesine ihtiyacınız olmaz.
Eğer site gibi bir yerde yaşıyorsanız, bir köyde ya da güvenlik problemi yaşamadığınız bir yerde yaşıyorsanız, bisiklet kilidine çok fazla para vermenize gerekte yoktur. Tersi durumda da iyi bir kilide ihtiyacınız vardır.
Özellikle elektrikli bisikletler ve scooterlarda kabloların dağınıklığı için özel toplama aparatları kullanılıyor. Bunlara para vermek yerine izole bant gibi bir çözüm yoluna gidilebilirsiniz. Ayrıca elektrikli bisikletlerin bazı bölgelerinde kablolar bisikletin gövdesine sürtündüğü için zarar görmektedir. Kablonuzu izole bant ile sarıp koruyabilirsiniz.
Gidonu katlanır elektrikli bisikletlerde ki diğer bir sorunda sürüş esnasında gidonun katlama yerinin oynamasından kaynaklanan ses problemini izole bant ile veya bir sünger ile kullanarak gidermeniz gayet basit.
Bazı elektrikli bisiklet modellerinde kullanılan gövde alaşımının iyi olmaması ile sele borusunun kırılması, bisiklet gövdesinde oluşan kırık ve çatlamaları eğer orjinali ile veya malzemenin benzeri ile değiştirmek isterseniz cebinizden ciddi bir para çıkacaktır. Onun yerine bir demirciye giderek çok daha ucuza halledebilirsiniz.
Kırılan bir parçayı hemen atıp yenisini almak yerine kendiniz tamir etmeye çalışın. Çok hasar görmediyse tamir etmenin birçok yöntemi vardır. Özellikle vidanın başını kesip ısıtarak parçaları birbirine bağlayarak yaparsanız sağlam olur.
Özellikle Volta gibi modellerde hız artırımı yapılmamaktadır. Kullanıcılar aldıkları aracın hızından dolayı beğenmeyip ayrıca başka modellerde alabiliyorlar. Ancak bazı özel firmalar bu konuda yaptıkları çalışmalar ile bunu halledebiliyor. Bilgi Bankası, FdMaceralar youtube kanallarının bu konuda birçok çalışması mevcut. Tabi bunlar bizim bildiklerimiz. Siz araştırmalarınızı yaparak en doğru çözümü arayın.RKS RD8 elektrikli bisikletlerde bataryanızı evde şarj etmek için kullanılan şarj giriş yerine en ufak bir metal ile temas ederseniz bir anda bir ateş parıldaması ile içi tamamen erir. Bataryanıza ciddi zarar verebilecek olan bu problem için RKS hiçbir önlem almamış ve yanmasını engelleyecek herhangi bir koruyucu diyot eklememiş. Size tavsiye ya kendiniz bir kapak ekleyin ya da bir izole bant ile ağzını kapatabilirsiniz. Çünkü buraya yanlışlıkla temas etmemeniz mümkün değil.
Bu yazımızın ucu açık. Yeni ipuçları geldikçe eklemeye devam edeceğiz. Şimdilik yazımızın sonuna geldik. Umarım ihtiyacınız olan bilgiyi almışsınızdır.